Станете съавтор на "Визия за България"

25/03/2018
Станете съавтор на "Визия за България"

Детайл от паметника на братята Евлоги и Христо Георгиеви в гр. Карлово

Скъпи съмишленици,

Проектът на Визия за бъдещето на нашия народ се разработва от експерти и е предоставен тук за обществено обсъждане и приемане. Можете да се включите с предложения и да бъдете съавтор на Визията. Експертният съвет ще разглежда всички постъпили идеи и мнения и периодично ще обновява с тях  Визията.

За да бъдете съавтор, първо е необходимо да се регистрирате. След това използвайте подвижния бутон "Станете съавтор на Визия за България", намиращ се отляво на текста на Визията. Всичко е лесно!

Ако желаете, можете да ни изпращате своите предложения и на нашия е-mail: info@bgvision.bg

С изпращането на предложенията си, ще получите автоматичен обратен e-mail, че предложението Ви е регистрирано.

Всички  постъпили от Вас предложения се обсъждат и анализират от Eкспертния съвет, който взима решение за тяхното одобрение или отхвърляне, при изключителна прозрачност на процеса съгласно Раздел IV от Условията за ползване.

Вие получавате отговор на електронната си поща относно одобрението или отхвърлянето на Вашето предложение до 60 дни от датата, на която същото е регистрирано.

Одобрените предложения се публикуват в следващата редакция на Визията в Сайта.

Очакваме вашите предложения!

Екипът на "Визия за България"

Споделяне:
3250

Вашите мнения

Георги Жилев
02 август 2019 09:43

Уважаеми сънародници, съвсем случайно попаднах на тези страници търсейки отговори на много въпроси, които ме вълнуват. Вярвам, че всички Вие сте изключително ангажирани хора, но въпреки това е интересно защо тези интересни идеи и благородни цели са почти спрели развитие. Времето лети и е жалко че пропускаме толкова шансове да помогнем на България и хората около себе си. Не искам да изглеждам сприхав и излишно критичен, но нека поработим по конкретна програма на имплементация и развитие. Дано не съм в грешка, че това е мястото за обсъждане на идеи, а и не искам да го превръщам в безкраен форум, макар че не би било зле да се учредят комисии по решаване на различните приоритети в програмата. Според мен, за да се напредне в работата трябва да се регистрира политическа партия "камикадзе", която след спечелване на изборите и напълване на политическата си програма би се саморазпуснала а предала функциите си на изградените колаборативни структури на управление на държавата и обществото. Трябва всички да поработим и по въпроса на разпространението и популяризирането на тези идеи сред хората. Вече дълго време си мисля, че България се нуждае от ново Възраждане и повече апостоли като Левски.

elka vasileva-filcheva
01 май 2018 18:57

И трите ми предложения визират конкретни стъпки свързани с образователната сфера. Защо? Първо, защото децата на България са тези, които ще живеят и ще се реализират в бъдещето, което ние днес съграждаме. И второ, защото ако искаме да видим трансформация към по-добро в бъдещето трябва да го заложим в настоящето.

Първото ми предложение е свързано с историческата памет на нацията. Без адекватно и коректно предаване на историческата памет за България на следващите поколения няма какво да очакваме да оцелее като национално самосъзнание в бъдещето.
Пътят /по моето скромно мнение/ започва с учебника по Родинознание на Костадин Костадинов от партия Възраждане но би могъл да продължи с екипна работа на млади и сърцати историци, които на базата на новите технологии да създадат мултимедиен учебник в проекция за начален, среден и гимназиален етап в училище.

Второто ми предложение е свързано с възпитаването на децата в практическо търсене и познание на Доброто. Децата трябва да бъдат включвани в различни /според възможностите им/ благотворителни дейности и да им бъде оказвана помощ, за да правят и популяризират добри дела. Доброто учи на добро.

Третото ми предложение е свъзано с изграждане на единна туристическа програма, която да обхване всички класове на българското училище и да бъде финансирана изцяло от държавата. Под мотото "Опознай Родината, за да я обикнеш" българските ученици да имат възможност да посетят български забележителности - исторически, екологични, културни, селски, планински, морски и пр., така че да се докоснат до вълшебството на страната ни на живо.
Тази програма също може да бъде подкрепена от проектно създаване на поредица от мултимедийни образователни продукти от екип ентусиазирани млади географи. На регионално и на национално равнище могат да бъдат провеждани състезания тип викторина или олимпиада по туризъм, победителите, в които да бъдат награждавани със специални екскурзии.

elka vasileva-filcheva
01 май 2018 10:33

Предложение - 2 Да се говори за доброто.
Тук българската журналистика е голям длъжник. Но и всеки български автор. Трябва да се говори за доброто и да се прави добро. Никога няма да се откъснем от дъното ако само него визираме.


Пример в това отношение е блога "Гласувам за България!"

Добре е към форума "Визия за България" да се направи рубрика "Говори за доброто, направи добро!", в която да се споделят добри дела и добри намерения. Може да се направи и в памет на дядо Добри, Светецът от Байлово.

elka vasileva-filcheva
01 май 2018 08:51

Погледът назад е задължителен.
Народът, който не познава миналото си е дърво без корен.
А народ, който не познава грешките в историята си е обречен да ги повтаря.
Ето защо, за да се изгради съвременната визия за България, предлагам да се привлекат ентусиасти - млади историци, които максимално използвайки новите технологии да разкажат на подрастващите българчета в България и в чужбина историята на нашата Татковина.

Децата на България трябва да познават неподправената история на страната ни.
Като първа стъпка в тази посока приемам учебника по Родинознание на Костадин Костадинов от партия Възраждане.

http://novitebulgari/%D0%B8%D0%B7%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%B1%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD/

Моята идея е - като първа стъпка, на базата на този учебник, да се направи мултимедийно помагало за деца в началното училище. На следващ етап проектът може да се развие в изграждане на система от помагала за средношколци и горен курс.

учебника по родинознание на pdf - https://drive/file/d/0B8HRuANaqIKFS3hKQWRpaTR1VlU/view
цитирай